Tuesday, 29 May 2012

SALAD BUAH BERYOGURT


Assalammualaikum..mula2 nak ucapkan terima kasih pada yg sudi wish utk blog anniversary semalam....tak sangka bila diwar2kan pasal anniversary ni dan terima ucapan dari rakan2..rasa gembira sangat2...ini yg buatkan lagi bersemangat nak berblog...terima kasih semua...:)

ini menu salad buah yg saya buat waktu sakit hari tu..tak dek selera..teringin nak makan buah2 cam gini...tengok resepi ni kat majalah saji....tapi dia guna buah mempelam dgn yogurt perisa mempelam...saya tak dek stok dua bahan ni...so saya gantikan dgn apa yg ada kat peti ais je la...:)

oh ye...blog list saya tak di update lagi..tak tau la bila nak uruskan benda alah ni..malas betul le...huhuhu


SALAD BUAH BERYOGURT

Resepi: quinnie@qasehququinnie.blogspot.com


Bahan2

1 biji buah epal
1 biji buah limau
buah anggur secukupnya
1 yogurt perisa blueberry/raspberry


Cara2

mula2 potong buah ikut suka...lepas tu campurkan dgn yogurt....gaul rata...dah siap..boleh la makan..:) kalau tak habis simpan dalam peti ais...hehhehe

8 comments:

adda syuhada said...

ni menu diet nih...mkn buah pun sedap kan q...makan dpn tv cmni xsedar hbis semangkuk sorg2

Bicara Kak Noor said...

salam Q amboii menu mata biru hari ni ya sesekali kena jugak tukar kaler mata tu tak lah boring sangat kan heee apa2 pun mmg sedap buah2 campur yogurt ni masam2 manis..

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Q :)

mmg suka mkn salad buah2 begini.. teringat dulu2 masa kerja night shift.. salad nie lah yg ditelan tiap2 mlm sampai jadi slim melim hehehe

tun_telani said...

Salam kak Q ^^
sedapnya salad buah.. tun jarang2 ada stok yogurt kt umah. biasa beli dlm 1-2 bekas je, tp dlm kereta dh habis dikerjakan. hihi

Shahriah Abdullah Novelis said...

Walaupun simple.. tetapi yang menjengah ni terus kecurr... :))

Pen Biru said...

salad ni makan sebesen pun tak pe..sedap

Amie said...

Lamanya tak jengok ke mari... Quinnie sihat?
Seronoklah pula dijamu dengan salad buah beryogurt nih.... ngencesss!

quinnie said...

adda..memang menu sihat ni..hehhehe...tapi kadang2 tu terkulat2 jugak nak habiskan..hehhehe

kak noor..kalau yg jenis tak biasa tu memang jenuh juga nak habiskan..hahahha

mama..wahhhhh...mesti best bila teringat waktu slim tu kan mama...hehehhe

tun..kita pun jarang beli gak..selalu beli yg air...hehhehe...tapi hari tu dah teringin sangat..beli jugak la 2 bekas yg kecik tu..hhehehe

kak sha..hehehhe..sesekali makan buah kak..asyik2 makan yg berkolestrol je...hehhehe

PB...wahhhh...memang suka ye..boleh lari diet cam gitu...hehhehe

kak amie..sama la saya pun dah lama tak pegi rumah akak..hehhehe...sihat la skit kak...batuk je tak habis lagi..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...