Friday, 30 September 2011

The versatile Bloger award!!


                                      The versatile bloger award dari Nuwairani ..terima kasih!!

 assalammualaikum.....dapat award dari adik nuni...nurul dan yana..:) ada assignment lak tuk award nih....kita cnp dari rumah nuni...terima kasih Nuwairani@nuni ..berikut adalah assignment yg kena buat..


1. Thank and link back the person who gave you this award
(Ucapkan terima kasih dan link balik kepada orang yang beri award ini)
2. Share 7 things about yourself on the post
(Kongsi 7 perkara mengenai anda)
3. Pass the award to fifteen bloggers that you think deserve it.
(Berikan kepada 15 bloggers yang anda rasa layak)
4. Lastly contact all the bloggers that you've picked for the award.
(Hubungi semua yang menerima)

o.k no 1..dah settle.....kita pergi ye ke 2 lak...ringkas je ye...
7 perkara mengenai saya yg org tak tau lagi...hmmmmm

1. saya dulu kecik2 suka minum air sirap kalau demam..nak yg sejuk..walaupun batuk..hehehhe..tapi sampai sekarang memang suka minum air sirap...cuma time demam tu dah tak buat dah..suka minum air suam lak...:)

2. pernah kena bisul kat lutut masa kecik....tak gi sekolah dekat sebulan rasanya...sakit tak leh nak citer masa tekan nanah tu...jalan pun mengesot  je...hehhehe...sampai sekarang ada tapaknye lagi..memang tak leh lupa...

3. mula2 dulu tak pandai masak jugak..tapi kawan2 masa sekolah selalu ingat saya pandai masak...padahal haprak...hahhahah....selalu kena complain ngan makcik masak lembab la bagai...hehhehe..tapi berkat usaha..Alhamdullillah boleh la masak2 utk diri sendiri...:)

4. boleh mula melekat kat my resepi ni sebab nak carik resepi kek gula hangus....lepas tu masa dah join..melopong tengok macam2 resepi ada....lepas tu segala bagai resepi dicuba....dan sehinggalah sekarang...dah 3 tahun join myr ni..lepas tu forum nya ditutup...tu yg saya bukak blog..dapat lagi kawan2 baru.....kiranya myr ni sifu saya la..dulu kini dan selamanya...:)

5. suka warna terang2...macam merah..hijau...tapi kalau tanya dulu2 waktu sekolah..suka warna biru....hehhehe

6. umur saya 33 tahun...kalau ada yg masih tak tau...cepatnya tahun ni berlalu...2 jan nanti meningkat lagi umur...34...rasa kejap je...

7. yay..last nak tulis apa ek....saya ni jenis suka makan masakan sendiri...susah sebenarnya bila dpt pe'el cam gini...kategori tekak berkira..susah melayannya...hhahhaha

tugasan ke3 carik 15 org blogger dan kena contact pulak..aduiiii..paling susah nih..kita main ambik je ye...jgn marah pada sape yg kena...:)


siap dah keje....:)

9 comments:

Ayu said...

waduh Q, akak tak larat ler ramai ..heheheh..

quinnie said...

kakayu...saya ni naik nama sampai 3 org ni kak...hahhahaha....task yg last tu leceh skit...hehhehe

Wattie said...

Salam Quinnie,
Huwaaaa....dah nangih dah ni,...ada assignment lak, skip yg no 3 n 4 leh dak, hehehe..... Anyway, tkasih ya kerana sudi bg award to kat akak.....insyaAllah nanti akak angkut....

EmbunRosaliza said...

Assalam Q, rajin jawab soklan hehehe

quinnie said...

kakwattie..hanya mampu tergelak je...hahahhaha....buat mana termampu je kak...tiada paksaan..:)

kakrosaliza...itu paling pendek kak....buat cepat2 sebelum nama naik lagi...hhahahha

Cheq Sue said...

tq ye tag cheq sue...dh siap dah...tinggal nak pos aje

nuwairani ismail said...

hihih...terima kasih kak...rajin buat asgmnt ye...hihih...sejak2 ada myr ni kan, nak masak pape pon jadi mudah. tinggal rajin ngan malas je...

Ummi said...

Salam Quinnie...waah tahniah...tahniah...award ramai yg kasi, tanda ramai yg sayang dan ingat tuh...kan...kan ^___^

quinnie said...

sue...tq sebab sudi terima award n tugasan...hehhehe

nuni...baik buat cepat2 homework sebelum nama naik lagi...kekekkke..thanks ye atas award nih..:)

kakummi..Alhamdulillah ada jugak yg sudi sayang kat saya nih...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...