Sunday, 22 January 2012

ROTI BAKAR


Jom makan menu simple dipagi minggu....:)...saya ni konon-kononnya nak makan roti bakar dgn telor half cook ala2 kopitiam.....alih2..telor nye satu terlebih masak...lagi satu terkurang skit...kekekke...adeeehhhh..masih tak pro nak masak telor setengah masak ni lagi...kena byk belajar lagi...masak telor pun kadang2 boleh fail...hihihi...

ROTI BAKAR

Resepi: quinnie@qasehququinnie.blogspot.com

2 keping roti
2 biji telor ayam separuh masak
sekaya
planta

Cara2

mula2 bakar roti....saya bakar atas kuali non stick je..lepas dah garing dua2 belah roti...sapu dgn planta dan sekaya secukupnya....lepas tu letak atak piring dan potong 4 bahagian utk mudah makan...lepas tu pecahkan telor separuh masak kat atas dia...boleh la makan dgn kicap atau serbuk lada sulah yg ditabur kat atas dia...:)

4 comments:

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Selamat Pagi Quinnie...awal bakar roti..akak baru aje siap breakfast...hari ni menu simple aje beli aje...

dZana said...

aslmkum quinie.. sedap.. akk selalu buat gak.. klau blackout tak tau nk bekfes ape.. ni jer la yg akk buat.. mkn panas2 mmg best.. ada air kopi pulak.. peghhh...

Amie said...

Selamat pagi Quinnie,
sedapnya telur separuh masak tu.... sedap sangat kalau bubuh kicap sikit!

Torviewtoronto said...

lovely meal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...